Food waste ecosystem -hankkeen työpaja

Tervetuloa Food waste ecosystem -hankkeen työpajaan!

Toukokuun työpajassa keskitytään syömäkelvottomaan elintarvikejätteeseen. Tule kuulemaan tuoreen elintarvikejäteselvityksen tulokset ja verkostoitumaan jätteen hyödyntäjien, kuljettajien ja ravitsemispalvelujen kesken!

Aika: Torstai 30.5.2024 klo 13-16

Paikka: KYMP-talo, Työpajankatu 8, kokoushuone Voimala 1 (1. krs), Kalasatama, Helsinki.

 

Kohderyhmät

  • Ravitsemispalvelut: kunnalliset ateriapalvelut ja yksityiset ravintolat
  • Elintarvikejätteen hyödyntäjäyritykset, jotka olivat mukana selvityksessä
  • Jätteenkuljetusyritykset

 

Tavoitteet

  • Lisätä ymmärrystä elintarvikejätteen hyödyntämismahdollisuuksista
  • Tarjota osapuolille mahdollisuus tutustumiseen ja ajatusten vaihtoon aiheen tiimoilta
  • Antaa tietoa jätelaista ja -asetuksesta sekä muista reunaehdoista
  • Esitellä hyviä käytäntöjä ja mahdollisuuksia
  • Antaa eväitä kahdenväliseen käytännön lajittelupilottien pohdintaan jatkossa

 

Ohjelma

Klo 13-13.15 Osallistujien esittäytyminen

Klo 13.15-13.30 Heta Hyvärinen, Helsingin kaupunki: Food waste ecosystem -hanke

Klo 13.30-14.00 Elina Fast, Motiva: Selvitys elintarvikejätteen hyödyntämisestä

Klo 14-14.15 Kahvitauko

Klo 14.15-14.35 Kirsi Silvennoinen, Luonnonvarakeskus: Jätelaki ja elintarvikejätekirjanpito & pääkaupunkiseudun ravitsemispalvelujen alkukartoitus

Klo 14.35-15.00 Mahdollisesti Ympäristöministeriön ja/tai Ruokaviraston edustajan puheenvuoro & aikaa kysymyksille

Klo 15.00-15.40 Verkostoitumista ja vapaata keskustelua aiheesta

Klo 15.40-16.00 Nostoja keskusteluista ja päivän yhteenveto

 

Voit ilmoittautua työpajaan täällä.

 

Ilmoittautuneet saavat lähempänä saapumisohjeet ja Heta Hyvärinen vastaa mielellään kaikkiin työpajaan liittyviin kysymyksiin: heta.hyvarinen@hel.fi

Food waste ecosystem -hankkeen työpaja

Tervetuloa Food waste ecosystem -hankkeen työpajaan!

Toukokuun työpajassa keskitytään syömäkelvottomaan elintarvikejätteeseen. Tule kuulemaan tuoreen elintarvikejäteselvityksen tulokset ja verkostoitumaan jätteen hyödyntäjien, kuljettajien ja ravitsemispalvelujen kesken!

Aika: Torstai 30.5.2024 klo 13-16

Paikka: KYMP-talo, Työpajankatu 8, kokoushuone Voimala 1 (1. krs), Kalasatama, Helsinki.

 

Kohderyhmät

  • Ravitsemispalvelut: kunnalliset ateriapalvelut ja yksityiset ravintolat
  • Elintarvikejätteen hyödyntäjäyritykset, jotka olivat mukana selvityksessä
  • Jätteenkuljetusyritykset

 

Tavoitteet

  • Lisätä ymmärrystä elintarvikejätteen hyödyntämismahdollisuuksista
  • Tarjota osapuolille mahdollisuus tutustumiseen ja ajatusten vaihtoon aiheen tiimoilta
  • Antaa tietoa jätelaista ja -asetuksesta sekä muista reunaehdoista
  • Esitellä hyviä käytäntöjä ja mahdollisuuksia
  • Antaa eväitä kahdenväliseen käytännön lajittelupilottien pohdintaan jatkossa

 

Ohjelma

Klo 13-13.15 Osallistujien esittäytyminen

Klo 13.15-13.30 Heta Hyvärinen, Helsingin kaupunki: Food waste ecosystem -hanke

Klo 13.30-14.00 Elina Fast, Motiva: Selvitys elintarvikejätteen hyödyntämisestä

Klo 14-14.15 Kahvitauko

Klo 14.15-14.35 Kirsi Silvennoinen, Luonnonvarakeskus: Jätelaki ja elintarvikejätekirjanpito & pääkaupunkiseudun ravitsemispalvelujen alkukartoitus

Klo 14.35-15.00 Mahdollisesti Ympäristöministeriön ja/tai Ruokaviraston edustajan puheenvuoro & aikaa kysymyksille

Klo 15.00-15.40 Verkostoitumista ja vapaata keskustelua aiheesta

Klo 15.40-16.00 Nostoja keskusteluista ja päivän yhteenveto

 

Voit ilmoittautua työpajaan täällä.

 

Ilmoittautuneet saavat lähempänä saapumisohjeet ja Heta Hyvärinen vastaa mielellään kaikkiin työpajaan liittyviin kysymyksiin: heta.hyvarinen@hel.fi