
Tarjoiluhävikin lahjoittaminen ja vastaanottaminen -koulutus Helsingin Kalasatamassa 20.11. klo 13-16
Hei sinä, jota kiinnostaa, mitä tehdä myynnin jälkeen ylijääneelle buffetruoalle ravitsemispalveluissa, mistä löytää tarjoiluhävikin lahjoittaja tai vastaanottaja ja miten päästä alkuun! Tule perehtymään tarjoiluhävikin elintarviketurvalliseen lahjoittamiseen ja vastaanottamiseen. Koulutus on samalla kohtaamispaikka ravitsemispalveluille ja ruoka-aputoimijoille, joita kiinnostaa yhteistyö tarjoiluhävikin lahjoittamisen merkeissä.
Koulutuksen jälkeen:
- ymmärrät, miten tarjoiluhävikkiä voi lahjoittaa ja vastaanottaa elintarviketurvallisesti
- tiedät pääkaupunkiseudulla parhaillaan tehtävästä tarjoiluhävikin lahjoittamistoiminnasta
- osaat soveltaa organisaatiossasi ainakin yhtä kolmesta toimintamallista, jotka pääkaupunkiseudulla on tehty tarjoiluhävikin lahjoittamiseen ja vastaanottamiseen
- tiedät, miten lahjoittamisyhteistyön voisi käytännössä aloittaa
Aika: Torstai 20.11.2025 klo 13-16
Paikka: KYMP-talo, Työpajankatu 8, 00580 Helsinki.
Keiden kannattaa olla paikalla:
Ravitsemispalvelut: asiakkuus- ja kehityspäälliköt, keittiömestarit, keittiöpäälliköt, keittiöjohtajat, keittäjät, kokit
Ruoka-aputoimijat: hävikkiruokaa käsittelevät ja ruokaa ruoka-avun asiakkaille valmistavat ja tarjoilevat henkilöt hävikkiterminaaleissa, järjestöissä ja seurakunnissa sekä kaupunkien omassa toiminnassa
Ohjelma:
13:00 – 13:15 Tervetuloa: Food waste ecosystem -hankkeen ja päivän ohjelman esittely sekä tavoitteet koulutukselle. Heta Hyvärinen, Helsingin kaupunki.
13:15 – 13:30: Tutustuminen: Keitä on paikalla?
13.30 – 13:45 Alustus: Mitä ruoka-apu on ja miksi tarjoiluhävikin lahjoittaminen ruoka-apuun on tärkeää?
13:45 – 14:15: Elintarviketurvallisuus: rekisteröitymisvelvollisuus, tilojen soveltuvuus ja toiminta, Ruokaviraston ruoka-apuohje sekä tarjoiluhävikin lahjoittamistoiminnan käynnistäminen
14:15 – 14:30: Kahvitauko
14:30 – 15:15: Tarjoiluhävikin lahjoittamiskokeilut ja toimintamallit pääkaupunkiseudulla
15:15 – 15.45: Ryhmätyö: Mikä toimintamalli sopisi meille ja kenen kanssa voisimme tehdä yhteistyötä?
15.45 – 16:00: Käydään läpi ryhmätöiden tulokset ja sovitaan jatkosta.
Ilmoittauduthan koulutukseen 12.11. mennessä.
Alustavaan ohjelmaan voi tulla muutoksia ja kouluttajat varmistuvat syksyn aikana.
Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
Ilmoittautuneet saavat lähempänä saapumisohjeet ja Heta Hyvärinen vastaa mielellään kaikkiin työpajaan liittyviin kysymyksiin: heta.hyvarinen@hel.fi

Tarjoiluhävikin lahjoittaminen ja vastaanottaminen -koulutus Helsingin Kalasatamassa 20.11. klo 13-16
Hei sinä, jota kiinnostaa, mitä tehdä myynnin jälkeen ylijääneelle buffetruoalle ravitsemispalveluissa, mistä löytää tarjoiluhävikin lahjoittaja tai vastaanottaja ja miten päästä alkuun! Tule perehtymään tarjoiluhävikin elintarviketurvalliseen lahjoittamiseen ja vastaanottamiseen. Koulutus on samalla kohtaamispaikka ravitsemispalveluille ja ruoka-aputoimijoille, joita kiinnostaa yhteistyö tarjoiluhävikin lahjoittamisen merkeissä.
Koulutuksen jälkeen:
- ymmärrät, miten tarjoiluhävikkiä voi lahjoittaa ja vastaanottaa elintarviketurvallisesti
- tiedät pääkaupunkiseudulla parhaillaan tehtävästä tarjoiluhävikin lahjoittamistoiminnasta
- osaat soveltaa organisaatiossasi ainakin yhtä kolmesta toimintamallista, jotka pääkaupunkiseudulla on tehty tarjoiluhävikin lahjoittamiseen ja vastaanottamiseen
- tiedät, miten lahjoittamisyhteistyön voisi käytännössä aloittaa
Aika: Torstai 20.11.2025 klo 13-16
Paikka: KYMP-talo, Työpajankatu 8, 00580 Helsinki.
Keiden kannattaa olla paikalla:
Ravitsemispalvelut: asiakkuus- ja kehityspäälliköt, keittiömestarit, keittiöpäälliköt, keittiöjohtajat, keittäjät, kokit
Ruoka-aputoimijat: hävikkiruokaa käsittelevät ja ruokaa ruoka-avun asiakkaille valmistavat ja tarjoilevat henkilöt hävikkiterminaaleissa, järjestöissä ja seurakunnissa sekä kaupunkien omassa toiminnassa
Ohjelma:
13:00 – 13:15 Tervetuloa: Food waste ecosystem -hankkeen ja päivän ohjelman esittely sekä tavoitteet koulutukselle. Heta Hyvärinen, Helsingin kaupunki.
13:15 – 13:30: Tutustuminen: Keitä on paikalla?
13.30 – 13:45 Alustus: Mitä ruoka-apu on ja miksi tarjoiluhävikin lahjoittaminen ruoka-apuun on tärkeää?
13:45 – 14:15: Elintarviketurvallisuus: rekisteröitymisvelvollisuus, tilojen soveltuvuus ja toiminta, Ruokaviraston ruoka-apuohje sekä tarjoiluhävikin lahjoittamistoiminnan käynnistäminen
14:15 – 14:30: Kahvitauko
14:30 – 15:15: Tarjoiluhävikin lahjoittamiskokeilut ja toimintamallit pääkaupunkiseudulla
15:15 – 15.45: Ryhmätyö: Mikä toimintamalli sopisi meille ja kenen kanssa voisimme tehdä yhteistyötä?
15.45 – 16:00: Käydään läpi ryhmätöiden tulokset ja sovitaan jatkosta.
Ilmoittauduthan koulutukseen 12.11. mennessä.
Alustavaan ohjelmaan voi tulla muutoksia ja kouluttajat varmistuvat syksyn aikana.
Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
Ilmoittautuneet saavat lähempänä saapumisohjeet ja Heta Hyvärinen vastaa mielellään kaikkiin työpajaan liittyviin kysymyksiin: heta.hyvarinen@hel.fi