Seuraa energiahankkeiden verkoston kuulumisia uudella LinkedIn-sivulla!

Energiapalvelumalli alueille (ENPA) -hanke yhdisti voimansa viiden muun kestäviä energiaratkaisuja kehittävän hankkeen kanssa, ja syntyi energiahankkeiden verkosto. Verkostossa päätettiin luoda LinkedIn-sivu Innovatiiviset energiaratkaisut Uudellamaalla hankkeiden yhteiseksi viestintäkanavaksi. Sivulla jaetaan laajasti tietoa kehitystyöstä ja sen tuloksista.

Kuva: Janne Hirvonen

Keväällä 2024 Uudellamaalla perustettiin kuuden kestäviä energiaratkaisuja kehittävän hankkeen verkosto, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia kestäviin energiaratkaisuihin liittyvästä kehittämisestä, tapahtumista ja innovaatioista.

Hankkeita yhdistää vahva yhteistyön tekeminen energia-alan yritysten kanssa sekä energiaratkaisujen kehittäminen kaupunkialueilla. Hankkeissa kehitetään mm. alueellisia energiaratkaisuja, energiapositiivisia alueita sekä energiatehokkuuden optimointia ja investointeja.

Verkostossa keskeistä on tulosten ja oppien jakaminen sekä tiedonvaihto. Verkosto halusikin perustaa yhteisen tiedotuskanavan, jotta myös energia-alan yritykset ja muut sidosryhmät saavat helposti yhdestä kanavasta tietoa toiminnasta, uusista ratkaisuista ja tapahtumista. Näin syntyi LinkedIn-sivu Innovatiiviset energiaratkaisut Uudellamaalla.

Sivun taustalla toimivat hankkeet ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien, Metropolia Ammattikorkeakoulun, Green Net Finlandin ja Hekan koordinoimia. Sivun toiminnan toivotaan jatkuvan pitkäjänteisesti ja mukaan kutsutaan aina uusia kaupunkialueiden lämmitysenergian ratkaisuja kehittäviä hankkeita ja toimijoita.

Ota Innovatiiviset energiaratkaisut Uudellamaalla -LinkedIn-sivu seurantaan, niin pysyt kärryllä Uudenmaan kaupunkialueiden energiaratkaisujen kehityksestä!

Energiahankeverkoston toimijat

Innovatiiviset energiaratkaisut Uudellamaalla -LinkedIn-sivulla saat tietoa seuraavien hankkeiden toiminnasta:

Energiapalvelumalli alueille (ENPA) -hankkeessa luodaan yrityslähtöinen energiapalvelumalli, joka tukee mahdollisimman vähähiilisten ja energiaomavaraisten korttelitason alueellisten energiaratkaisuiden suunnittelua ja toteutusta. Hankkeen toteuttavat Helsinki, Vantaa, Espoo ja Metropolia AMK 1.11.2023 –31.10.2026. Lue lisää ENPA-hankkeen verkkosivuilta. 

BLOCKCC – Energiakorttelit -alueelliset toimintamallit ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi – Block the Climate Change -hankkeessa kehitetään kokonaisvaltaista alueellista energiayhteistyötä kaukolämmön liiketoiminnassa 1.1.2023–30.6.2025. Tutustu BLOCKCC-hankkeeseen sen verkkosivuilla. 

ERKKI – Energiatehokkuuden optimointi haasteellisissa julkisissa kulttuuri- ja vapaa-ajan kiinteistöissä -hankkeen päätavoitteena on tehostaa haasteellisten julkisten kiinteistöjen energiatehokkuutta ja kasvattaa ratkaisuja kehittävien yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. Hanke on alkanut maaliskuussa 2024 ja päättyy 31.8.2026. Lue lisää ERKKI-hankkeesta sen verkkosivuilla. 

30.9.2024 päättyvällä HELENA-hankkeella puolestaan lisättiin elinkaarikustannuksiltaan kannattavia energiatehokkuusinvestointeja Hekan peruskorjaushankkeissa. Lue HELENA-hankkeen tuloksista sen verkkosivuilla. 

NEUTRALPATH-hankkeessa viisi eurooppalaista kaupunkia kehittää ratkaisuja kaupunkien energiamurroksen vauhdittamiseksi tukien kehitystä kohti hiilineutraaleja kaupunkeja. Vantaalla suunnitellaan energiapositiivinen alue Aviapolikseen ja edistetään kehittyvän kaupunginosan energiasiirtymää. NEUTRALPATH-hankkeeseen voi perehtyä sen englanninkielisillä verkkosivuilla. 

Vantaan kaupungin verkkosivuilta voi lukea Aviapoliksen kehittämisestä ja muusta NEUTRALPATH-hankkeen toiminnasta Vantaalla suomeksi.  Hanke toteutetaan 2023–2027.

30.9.2024 päättyvässä SPARCS-hankkeessa etsittiin uusia innovatiivisia ratkaisuja energiapositiivisten alueiden kehittämiseksi osana laajaa eurooppalaista yhteishanketta. Lue SPARCS-hankkeen tuloksista sen verkkosivuilla. 


Toimiiko hankkeesi Uudenmaan kaupunkialueiden energia-asioiden parissa? Kaipaatko lisänäkyvyyttä
kehitystyöllesi? Tule mukaan LinkedIn-perheeseemme!

Jos haluat hankkeesi mukaan Innovatiiviset energiaratkaisut Uudellamaalla -LinkedIn-sivulle, laita meiliä ENPA-hankkeen viestintäasiantuntija Katariina Saarelalle (katariina.saarela(at)metropolia.fi).