Digital Creative Industries & Beyond-hanke (DCIB) vahvistaa digitaalisten luovien alojen osaamista, kestävyyttä ja ekosysteemejä, keskittyen erityisesti niiden toimintamahdollisuuksien edistämiseen sekä pitkäaikaisen kestävyyden ja kasvun tukemiseen. DCIB on ollut mukana toteuttamassa 90 Day Finn -ohjelmaa, joka on tarjonnut kansainvälisille yrityksille ainutlaatuisen tilaisuuden kokea suomalainen elämäntapa sekä hyödyntää Helsingin dynaamista ja kukoistavaa yritysekosysteemiä.
Helsinki Partnersin kanssa yhteistyössä toteutettu ohjelma on yhdistänyt ammatillisen verkostoitumisen, käytännön oppimisen ja kulttuurillisen syventymisen, tukien yritysten liiketoiminnan kasvua ja kehitystä. Osallistujat ovat saaneet ohjelman myötä ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda yhteyksiä ja hyödyntää Suomen vahvoja julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia. Ohjelma on suunniteltu vauhdittamaan erityisesti kansainvälisten yritysten toimintaa, tarjoten samalla mahdollisuuden kehittyä suomalaisen innovaatioympäristön keskellä.
Ohjelmaan osallistunut Diego Vazquez Lozano (toimitusjohtaja ja Detachment East Ltd perustaja) tunsi suurta intohimoa päästessään mukaan ohjelmaan. Vahvan taustan elokuvaohjauksesta sekä visuaalisten tehosteiden ja animaation aloilta omaava Diego on kertonut olevansa valmis kehittämään sitkeästi osaamistaan ja luomaan uusia verkostoja. Ennen ohjelman käynnistymistä Diego kertoi odottavansa erityisen innolla oppimista suomalaisilta ikoneilta, kuten Linus Torvaldsilta ja Aki Kaurismäeltä. Syventyminen suomalaiseen yritysekosysteemiin on inspiroinut häntä, mutta Suomessa houkutteli myös suomalainen sauna ja mahdollisuus nauttia Helsingin vapaa-ajan aktiviteeteista.
Diego kuvaa Helsinkiä paikaksi, jossa kaikki pitävät huolta toisistaan. Hänen mukaansa Helsingissä luovuus ja teknologia kulkevat käsi kädessä.
’’Täällä on vahva teknologiakulttuuri, ja se yhdistyy luovuuteen liiketoiminnan kasvun vauhdittamiseksi.”
–Diego Vazquez Lozano
Diego on ollut erityisen vaikuttunut siitä, miten teknologia ja taide tukevat toisiaan. Hänen mukaansa teknologia haastaa taiteen ja taide puolestaan haastaa teknologian. Hän nostaa esille videopelit, jotka ovat loistava esimerkki siitä, miten taiteen ja teknologian elementit yhdistyvät kertomaan tarinoita ja ilmentämään identiteettiä.
”Pilotoimme tänä syksynä ensimmäistä kertaa digitaalisten luovien alojen sisällöillä 90 Day Finn -ohjelmaa. On ollut upeaa seurata kuinka nopeasti meille saapuneet alansa huippuasiantuntijat ovat pystyneet luomaan uusia kontakteja ja adaptoitumaan paikalliseen luovien alojen ekosysteemiin. Diego saapui perheineen elokuussa Suomeen ja on jo rekisteröinyt alan yrityksen Helsinkiin”, kertoo DCIB-hankkeen Helsingin kaupungin osatoteutuksen projektipäällikkö Taina Seitsara.
”Me tarvitsemme myös taiteen, kulttuurin ja luovien alojen kasvua Uudellemaalle.”
-Taina Seitsara
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Uudenmaan Kulttuurifoorumi kokoaa kulttuurin ja luovan alan toimijat Helsingin musiikkitalolle 24. syyskuuta. Diego osallistuu Kulttuurifoorumin Fireside-chattiin, jossa hän kertoo itsestään ja kokemuksistaan.
Kulttuurifoorumissa pureudutaan Uudenmaan kulttuuriin tulevaisuuteen sekä luovien alojen ajankohtaisiin sekä puhuttaviin aiheisiin.
Koko päivän kestävä tapahtuma on suunnattu taiteilijoille, päättäjille, kulttuuripalvelujen tuottajille, luovien alojen yrittäjille, kunnille, korkeakouluille ja muille alasta kiinnostuneille. Pääjärjestäjiä ovat Uudenmaan liitto, Taiteen edistämiskeskus, Taideyliopisto ja Helsingin kaupunki.
Kulttuurifoorumia voi seurata suorana myös Taiteen edistämiskeskuksen Youtube-kanavalla. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!