
Suuri ruokahävikkiseminaari –
keinoja mittaamiseen, vähentämiseen
ja uudelleenkäyttöön

Tervetuloa mukaan Suureen ruokahävikkiseminaariin perjantaina 26.9.2025 klo 13–16 Hotelli Scandic Hubiin, osoitteeseen Annankatu 18, Helsinki!
Tervetuloa mukaan Suureen ruokahävikkiseminaariin perjantaina 26.9.2025 klo 13 – 16 Hotelli Scandic Helsinki Hubiin, osoitteessa Annankatu 18, Helsinki!
Hävikkiviikon huipentumana järjestettävä seminaari kokoaa yhteen ruokaketjun asiantuntijat, innovaattorit ja muut ruokaekosysteemin toimijat tutustumaan, keskustelemaan ja jakamaan konkreettisia keinoja ruokahävikin vähentämiseksi ja hyödyntämiseksi.
Päivän aikana pureudutaan mm. seuraaviin teemoihin:
-Hävikin mittaaminen ja tiedolla johtaminen
-Ruoan lahjoittamisen käytännöt ja mahdollisuudet
-Innovatiiviset tavat hyödyntää ihmisravinnoksi kelpaamatonta hävikkiä
-Ruokasysteemin innovaatiot ja uudenlaiset yhteistyömallit
Tilaisuuden avaavat Vantaan elinvoimajohtaja Tommo Koivusalo ja Helsingin ympäristöjohtaja Miira Riipinen.
Seminaarissa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja, käytännön case-esimerkkejä ja käydään vuoropuhelua siitä, miten julkinen sektori, yritykset ja kolmas sektori voivat yhdessä rakentaa resurssiviisaampaa ruokajärjestelmää.
Paikkoja on jäljellä vielä muutama. Ilmoittaudu mukaan ja varmista paikkasi ruokahävikkiviikon ytimessä!
Ilmoittaudu mukaan nyt tämän linkin kautta.
Ohjelma
12.30 Ovet auki
13:00 Tervetuloa
13:05 Pääkaupunkiseudun elinvoima tehdään yhdessä! , Tommo Koivusalo, elinvoimajohtaja, Vantaan kaupunki ja Miira Riipinen, ympäristöjohtaja, Helsingin kaupunki
13.20 Miten muotoilemme yhdessä ruokajärjestelmän kestävyysmurroksen?, Laura Forsman, Manager, Viikki Food Design Factory
13:35 Miljoonia kiloja ruokahävikkiä – kallis peikko keittiössäsi, Vesa Lampi, tutkija, Luonnonvarakeskus
13.45 Mututuntumasta kohti dataohjautuvaa päätöksentekoa – tekoäly avuksi hävikin vähentämiseen, Hannakaisa Haanpää, palvelujohtaja, Vantti
13.55 Kohti hävikkivapaata ruokaketjua – ResQ Kotikulman ratkaisut teollisuudelle ja tukkukaupalle, Kalle Määttä, Chief Growth Officer, Resq Club
14.10 Kahvitauko
14.40 Lounasruoan uusi elämä – tarjoiluhävikki hyödyksi apua tarvitseville, Anni Heinälä, ruoka-aputoiminnan päällikkö, Stadin Safka
14.50 Elintarvikesivuvirtojen hyödyntämisen mahdollisuudet ja haasteet, Elina Fast, asiantuntija, Motiva
15.00 The building is powered by biowaste, Burak Gedik, Co-Founder, CEO, Benerg
15.20 Päätössanat, Mari Itkonen, Food waste ecosystem –hanke
15.15 Verkostoitumista
16:00 Seminaari päättyy

Suuri ruokahävikkiseminaari –
keinoja mittaamiseen, vähentämiseen
ja uudelleenkäyttöön

Tervetuloa mukaan Suureen ruokahävikkiseminaariin perjantaina 26.9.2025 klo 13–16 Hotelli Scandic Hubiin, osoitteeseen Annankatu 18, Helsinki!
Tervetuloa mukaan Suureen ruokahävikkiseminaariin perjantaina 26.9.2025 klo 13 – 16 Hotelli Scandic Helsinki Hubiin, osoitteessa Annankatu 18, Helsinki!
Hävikkiviikon huipentumana järjestettävä seminaari kokoaa yhteen ruokaketjun asiantuntijat, innovaattorit ja muut ruokaekosysteemin toimijat tutustumaan, keskustelemaan ja jakamaan konkreettisia keinoja ruokahävikin vähentämiseksi ja hyödyntämiseksi.
Päivän aikana pureudutaan mm. seuraaviin teemoihin:
-Hävikin mittaaminen ja tiedolla johtaminen
-Ruoan lahjoittamisen käytännöt ja mahdollisuudet
-Innovatiiviset tavat hyödyntää ihmisravinnoksi kelpaamatonta hävikkiä
-Ruokasysteemin innovaatiot ja uudenlaiset yhteistyömallit
Tilaisuuden avaavat Vantaan elinvoimajohtaja Tommo Koivusalo ja Helsingin ympäristöjohtaja Miira Riipinen.
Seminaarissa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja, käytännön case-esimerkkejä ja käydään vuoropuhelua siitä, miten julkinen sektori, yritykset ja kolmas sektori voivat yhdessä rakentaa resurssiviisaampaa ruokajärjestelmää.
Paikkoja on jäljellä vielä muutama. Ilmoittaudu mukaan ja varmista paikkasi ruokahävikkiviikon ytimessä!
Ilmoittaudu mukaan nyt tämän linkin kautta.
Ohjelma
12.30 Ovet auki
13:00 Tervetuloa
13:05 Pääkaupunkiseudun elinvoima tehdään yhdessä! , Tommo Koivusalo, elinvoimajohtaja, Vantaan kaupunki ja Miira Riipinen, ympäristöjohtaja, Helsingin kaupunki
13.20 Miten muotoilemme yhdessä ruokajärjestelmän kestävyysmurroksen?, Laura Forsman, Manager, Viikki Food Design Factory
13:35 Miljoonia kiloja ruokahävikkiä – kallis peikko keittiössäsi, Vesa Lampi, tutkija, Luonnonvarakeskus
13.45 Mututuntumasta kohti dataohjautuvaa päätöksentekoa – tekoäly avuksi hävikin vähentämiseen, Hannakaisa Haanpää, palvelujohtaja, Vantti
13.55 Kohti hävikkivapaata ruokaketjua – ResQ Kotikulman ratkaisut teollisuudelle ja tukkukaupalle, Kalle Määttä, Chief Growth Officer, Resq Club
14.10 Kahvitauko
14.40 Lounasruoan uusi elämä – tarjoiluhävikki hyödyksi apua tarvitseville, Anni Heinälä, ruoka-aputoiminnan päällikkö, Stadin Safka
14.50 Elintarvikesivuvirtojen hyödyntämisen mahdollisuudet ja haasteet, Elina Fast, asiantuntija, Motiva
15.00 The building is powered by biowaste, Burak Gedik, Co-Founder, CEO, Benerg
15.20 Päätössanat, Mari Itkonen, Food waste ecosystem –hanke
15.15 Verkostoitumista
16:00 Seminaari päättyy