Hankkeen tavoite on lisätä pääkaupunkiseudun tarve- ja tutkimuslähtöisten terveysinnovaatioiden syntymistä, tunnistamista ja kaupallistamista kansainvälisille markkinoille. Terveysalan innovaatiotoimintaa pääkaupunkiseudulla vahvistetaan kehittämällä esihautomotoimintaa ja yritysten ja korkeakoulujen terveysalan yhteistyötä sekä tuomalla laboratoriotiloja yritysten käyttöön.
Hanke edistää hyvinvointi- ja terveysteknologia-alan kansainvälistä yhteistyötä ja parantaa innovaatiotoiminnan näkyvyyttä.
Toteuttajat
Helsingin yliopisto
Aalto-yliopisto
Budjetti
1 023 252 €
EAKR: 626 652
Hankkeen kesto
1.1.2025-31.12.2027
Terveysala nojaa tutkimukseen
Hankkeen tavoitteena on edistää korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yritysten välistä innovaatioyhteistyötä sekä vahvistaa tuotekehitysosaamista. Hanke kasvattaa yliopistojen, korkeakoulujen ja hyvinvointialueiden innovaatiotoimintaa sekä tutkimustulosten kaupallistamista. Tavoitteena on tukea innovaatioiden hyödyntämisen eri vaiheita ja kehittää laboratoriotila- sekä kokeiluympäristöinfrastruktuuria.
Hankkeen kohderyhmiä ovat
terveysalalla toimivat pk-yritykset, start-upit ja esihautomokelpoiset hankkeet
yliopistot, korkeakoulut, HUS ja muut terveydenhuollon toimintayksiköt
hyvinvoinnin ja terveyden tutkimusorganisaatiot
terveyssektorilla toimivat yritykset
Hankkeessa kehitetään
terveysalan innovaatiotoimintaa
esihautomotoimintaa
laboratoriotilojen vuokrausta yrityksille
Tule mukaan
törmäyttämistapahtumiin
TKI-yhteistilaisuuksiin
Terveysinnovaatioita yli siilorajojen -hankkeen verkostot
Pääkaupunkiseudun terveysalan ekosysteemiin kuuluvat muun muassa:
HUS Metropolia Laurea Haaga-Helia Health Proof Helsinki Health Incubator Helsinki Helsinki Incubators Helsinki Innovation Services Terkko Health Hub Clever Health Network SPARK Finland Biodesign Finland Health Tech Linkage Aalto-yliopisto Helsingin yliopisto
Biodesign Finland
Kuva: Keksi Agency
”Terveysala nojaa tieteeseen ja uudet hoidot pohjautuvat tutkimustietoon. Pääkaupunkiseudulla on paljon potentiaalia uusiin terveyteen liittyviin innovaatioihin.
Hankkeessa kehitetään kaupallistamisvalmiuksia, luodaan toimintamalli laboratorio- ja tutkimustilojen käytöstä ja tuetaan terveys- ja hyvinvointiaiheisten yhteishankkeitten rakentamista.
Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteistyö hankkeessa tukee terveysalan innovaatioitten kaupallistamista. Helsingin yliopiston innovaatiot ovat tutkimuslähtöisiä ja Aalto-yliopiston Biodesign Finland tekee työtä tarvelähtöisten innovaatioiden parissa. Elämäntieteitten (life sciences) tutkimusta tehdään ihmisten hyväksi.”