Digital Creative Industries & Beyond

”Vahvistamassa ja edistämässä digitaalisten luovien alojen osaamista, kestävyyttä ja ekosysteemejä.”

Seuraa meitä LinkedInissä ja ilmoittaudu hankkeen postituslistalle.

Toteuttajat

Metropolia
Helsingin kaupunki
Aalto-yliopisto

Hankkeen kesto

1.11.2023

30.9.2026

Budjetti

1 026 630 euroa
EAKR: 615 969 euroa

Digital Creative Industries and Beyond -hanke (DCIB) tarjoaa alustan digitaalisten ja luovien alojen yhteistyön vahvistamiselle sekä yhteiskehittämiselle. Hanke tarjoaa konkreettisia tuki- ja ohjaustoimia aloittelevien ja kansainvälistä kasvua tavoittelevien digitaalisten luovien alojen (AV, audio, XR, peliala) yritysten liiketoiminnan tehostamiseksi ja tuotannon kasvattamiseksi. 

DCIB tukee luovien alojen toimijoiden kestävää liiketoimintaa, kasvua sekä osaamista edistämällä toimintatapojen ja ratkaisujen kehittämistä, soveltamista ja käyttöönottoa yrityksissä.

DCIB tarjoaa

Tapahtumia: Erilaisia ja erikokoisia tapahtumia alan osaajien tiedon ja taidon kasvattamiseksi, sekä alan sisäisen verkottumisen edistämiseksi.

Ohjelmapilotteja: Digitaalisten luovien alojen osaajille suunnattuja osaamista kehittäviä kokonaisuuksia (teemoina mm. virtuaalituotanto ja ekokoordinointi)

Mentorointia: Neuvontaa, asiantuntijapalveluita ja sparrausta alalla toimiville yrityksille

Kuva: Tuomas Uustalo
Kuva: N2 Albiino
Kuva: Jules Hatfield & Christine Williams

Hankkeessa toteutetaan digitaalisten ja luovien alojen yhteistyötä ja yhteiskehittämistä, jotta uusia teknologioita pystytään hyödyntämään aiempaa laajemmin.  Toimintatavat ja ratkaisut edistävät kestävää liiketoimintaa, kasvua ja osaamista. Hanke tarjoaa yrityksille tukea uusien toimintatapojen käyttöönottoon ja soveltamiseen. Hanke luo mahdollisuuksia avoimen ja luvitetun IP:n sekä datan hyödyntämiseen yritystoiminnassa. Lisäksi hankkeessa kehitetään alan ekosysteemiä ja verkostoja, osaamiskeskittymä-toimintaa sekä luodaan uutta liiketoimintaa edistäviä palveluita.

DCIB tarjoaa digitaalisten luovien alojen yrityksille ja ammattilaisille erilaisia tapahtumia. Yrityksillä ja muilla ammattilaisilla on mahdollisuus osallistua tapahtumiin, kuten Arts & Science Innovation -biennaali ja tulevaisuusfoorumi. Lisäksi hanke tarjoaa mahdollisuuden alan opiskelijoille kohdennettuja toimia sekä ohjelmapilotteja alan yrityksille. Hankkeen toiminnan myötä vahvistetaan Helsingin kaupungin yritysneuvonnan luovien alojen osaamista sekä kasvatetaan erilaisia asiantuntija- ja mentorointiverkostoja. 

Hankkeessa hyödynnetään pk-seudun korkeakoulujen ja kaupunkien yhteistyötä, osaamista sekä resursseja hankkeen toimenpiteiden toteuttamiseksi.

Laaja yhteistyö ja verkosto synnyttää lisäarvoa digitaalisten luovien alojen toimijoille. Hankkeen vaikutukset heijastuvat ensisijaisesti pääkaupunkiseutuun, mutta niitä syntyy myös koko Suomeen.

Hanke luo uutta kansainvälisesti kilpailukykyistä innovaatio- ja liiketoimintaa sekä työpaikkoja. 

Kuva: N2 Albiino

Uutiset

Nainen tietokoneella

Digital Creative Industries & Beyond -hanke tukee digitaalisten luovien alojen kasvua

Digital Creative Industries & Beyond -hanke vahvistaa digitaalisten luovien alojen osaamista, kestävyyttä ja ekosysteemejä. Hankkeen tavoitteena on edistää digitaalisten luovien alojen toimintamahdollisuuksia sekä tukea niiden pitkäaikaista kestävyyttä ja kasvua. Helsingin kaupunki toimii hankkeen toteuttajana yhdessä Metropolia ammattikorkeakoulun sekä Aalto-yliopiston kanssa.

Read More »

Aamiaista ja verkostoitumista virtuaalituotannon teemojen äärellä

Torstaina 16. toukokuuta 2024 Arabian Metka Cafella järjestettiin heTKInen-aamukahvituokio, joka tarjosi inspiroivia puheenvuoroja, käytännön esimerkkejä ja verkostoitumista virtuaalituotannon teemojen äärellä. Tapahtuma keräsi paikalle kymmeniä digitaalisten luovien alojen ammattilaisia nauttimaan aamiaisesta, ja samalla jakamaan kokemuksiaan ja oppimaan uutta virtuaalituotannoista.

Read More »

Ekokoordinoinnin pilottiohjelma starttaa Metropoliassa syksyllä 2024

Metropolia Ammattikorkeakoulussa järjestettiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa virtuaalituotannon pilottiohjelma, joka tarjosi osallistujilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä virtuaalituotannon maailmaan. Kyseessä ei ollut kurssi, vaan pikemminkin yhteiskehittämisen foorumi, jossa osallistujat pääsivät jakamaan ideoitaan, keskustelemaan ja oppimaan yhdessä.

Read More »

Tutustu hankkeen uutisiin ja tapahtumiin alla olevasta linkistä.

Yhteystiedot

Taina Seitsara

Anna Muukkonen

Projektipäällikkö

Metropolia

anna.muukkonen@metropolia.fi

Taina Seitsara

Projektipäällikkö

Helsingin kaupunki

taina.seitsara@hel.fi

Johanna Wartio

Projektipäällikkö

Aalto-yliopisto

johanna.wartio@aalto.fi

Meeri Lehto

Meeri Lehto

Projektituottaja

Metropolia

meeri.lehto@metropolia.fi

Sinna Marjamaa

Hankeasiantuntija

Helsingin kaupunki

sinna.marjamaa@hel.fi