Aalto-yliopiston ja ACREn toteuttamaa vuosittaista kampuskyselyä kehitettiin tänä vuonna JAVIST-hankkeen myötä käyttäjäystävällisemmäksi sekä painottamalla kyselyä niihin tekijöihin, joihin ACREssa voidaan eniten vaikuttaa. Saatujen tulosten perusteella kampuksella voidaan tehdä kampuskokemusta parantavia muutoksia.
Resurssiviisauden näkökulmasta kyselyssä muun muassa selvitettiin, kuinka usein Aalto-yhteisön jäsenet opiskelevat ja työskentelevät kampuksella, sekä kuinka liikkuvia he ovat työskentelytavoissaan. Kyselyn tulokset antoivat myös tärkeää tietoa siitä, kuinka yhteiskäyttöiset tilat voisivat olla houkuttelevampia ja toimivampia. Erilaiset kokeilut ja hankkeet saavatkin kyselyn perusteella joko lisätukea tai toisaalta niitä voidaan muokata vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita. Lisäksi kyselyssä pureuduttiin myös kampuksen palveluihin: kampuksen toimivuus kun on usein yhdistelmä digitaalisuutta ja fyysistä ympäristöä.
Yksi mielenkiintoisimmista havainnoista kyselyn tuloksissa oli kampusluonnon tärkeys käyttäjille. Tämä tuo esiin sen, että kampus ei ole vain rakennuksia ja tiloja, vaan myös luonto on osa käyttäjien kokonaista kampuskokemusta. Kampusluonnon viihtyisyys ja esteettisyys ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka mielekkääksi käyttäjät kokevat kampuksella työskentelyn ja opiskelun.
Kampuskyselyä lähdettiin kehittämään, koska kampuksen vetovoimatekijöiden ja tilojen käyttöasteen selvittäminen on tärkeää. Kyselyn tulosten perusteella saatiin faktatietoa tukemaan mielikuvaa siitä, milloin kampus on ruuhkainen ja milloin taas tiloja on enemmän tyhjillään sekä kehittävää laadullista palautetta avointen kysymysten myötä. Tuloksiin perustuvan tiedon avulla voidaan esimerkiksi optimoida tilavarauksia tai miettiä tilakokonaisuuksien paikkoja ja varustelua.
Lisää kyselyn tuloksista voit lukea ACREn kotisivuilta osoitteesta.
*Jakamistalous ja resurssien fiksu käyttö tukee vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyviä tavoitteita. JAVIST-hankkeessa rakennetaan merkittäviä tulevaisuuden oppimisympäristöjä ja kehitetään pääkaupunkiseudun ekosysteemiä. Hanke on EU:n osarahoittama.
Lisätietoja:
https://hevinnovations.fi/javist/